11 Kwietnia( środa)w Mazowieckim Szpitalu Wojewódzkim w Siedlcach została otwarta kantyna, z której mogą korzystać pacjenci, odwiedzający oraz personel szpitala codziennie w godz. 9-19
Otwarciu lokalu towarzyszyło uroczyste przecięcie wstęgi, poświęcenie pomieszczeń oraz degustacja menu. Kantyna znajduje się w budynku głównym szpitala na niskim parterze, w części usługowej. Klienci mogą zjeść ciepły posiłek oraz napić się herbaty lub kawy w elegancko zaaranżowanej klimatyzowanej sali. Kuchnia serwuje ciepłe śniadania, dania obiadowe, przekąski, kanapki, desery, ciasta, zimne napoje i soki ze świeżych owoców. Posiada samoobsługowy bar sałatkowy oraz ekspres do kawy. Codziennie przygotowywane jest nowe menu, z którego można wybrać smaczny zestaw obiadowy lub zdać się na szefa kuchni, który poleca danie dnia. Posiłki serwowane są na miejscu i na wynos.
Dodatkowo na terenie kantyny znajduje się kącik, gdzie można zakupić prasę oraz niezbędne artykuły chemiczno-przemysłowe.


Komentarze