wtorek, 23 kwietnia 2024 11:09
Reklama

Mistrzostwa Młodych Kelnerów

Nienaganna prezencja, komunikatywność, cierpliwość, uprzejmość, życzliwość i zasady savoir-vivre w jednym palcu – wszystko to musi charakteryzować dobrego kelnera. Najlepsi adepci tego zawodu rywalizowali w Siedlcach podczas Mistrzostw Młodych Kelnerów.
Kliknij aby odtworzyć

Dwunastu uczniów z całej Polski wzięło udział w Mistrzostwach Młodych Kelnerów, jakie odbyły się w hali Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Siedlcach. Była to kolejna już edycja konkursu skierowana do uczniów szkół gastronomicznych. Młodzi kelnerzy musieli wykazać się nie tylko wiedzą teoretyczną ale też obsługą klientów. Organizatorzy konkursu, czyli Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3, poprzez konkurs chcą promować zawód kelnera i zachęcać młode osoby do doskonalenia swoich umiejętności.

Mistrzostwa Polski Młodych Kelnerów wygrała Ewelina Józefczyk z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdrój. Drugą lokatę zajął Grzegorz Brzostek, reprezentujący Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie. Patryk Domagała z Siedlec, na co dzień uczeń 4 klasy technikum o profilu „kelner” w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3, zajął 3 miejsce. Dla młodych adeptów zawodu kelnera takie konkursy to bardzo cenna lekcja i doskonały sprawdzian.


Podziel się
Oceń

Komentarze
pochmurnie

Temperatura: 6°CMiasto: Siedlce

Ciśnienie: 1022 hPa
Wiatr: 11 km/h

Reklama
Reklama
Reklama